Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Lisabona, Algarve si Andaluzia 9 zile avion 2022


Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Lisabona -Evora -Faro -Lagos -Sagres -Capul St. Vincent -Olhao -Tavira -Huelva -Sevilla -Cordoba -Malaga -Marbela -Gibraltar - Granada -Costa del Sol
Servicii incluse:
- Bilete de avion Bucuresti - Lisabona si Malaga - Bucuresti
- Bagaj de mana de 10 kg
- 8 nopti cazare cu mic dejun hotel 3*
- Transport autocar pe toata durata circuitului
- Vizitele din program
- Ghid de turism
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-Hotel-Aeroport 175 €
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bagaj de cala (tarif se reconfirma in momentul rezervarii)
- Sistem audio ghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1€/zi/persoana


Program Detaliat

Ziua 1. BUCURESTI - LISABONA

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda la ora 5.30 pentru imbarcare pe cursa de ora 7.30, sosire Lisabona 10.00.  Pornim sa descoperim din frumusetea orasului intr-un tur de oras combinat, pietonal si autocar– Parcul Natiunilor, un simbol al orasului modern, aflat in proximitatea Estuarului Tagus, zona transformata la sfarsitul secolului XX, cu ocazia Expozitie Mondiale Expo 98;  Muzeul National al Placilor Ceramice – o bijuterie a orasului, in interior se afla o impresionanta colectie provenind de pe teritoriul portughez, spaniol, italian si indian ( Goa),  Panteonul National, aflat in Biserica Santa Egracia, adaposteste mormintele mai multor presedinti portughezi, al scriitorului Almeida Garett ai al  celei mai faimoase cantarete de Fado – Amalia Rodrigues; Piata Comertlui – construita dupa cutremurul din 1755, cu arcadele sale ample, fatadele galben pal si mozaicurile incantatoare, ce pare inca o poarta de acces spre vechea cetate, asa cum era pe vremuri; Manastirea Ieronimilor (dupa prima comunitate de calugari carora le-a fost incredintata initial manastirea), Manastirea Jeronimos este, fara indoiala, cel mai prestigios locas de cult din Lisabona. Regele Manuel I a fost cel care a comandat construirea sa, lucrarile fiind incheiate in 1502. In prezent manastirea este, alaturi de Turnul Belem, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO (statut pe care il detine din 1983), ceea ce nu este, de fapt, surprinzator, avand in vedere unicitatea sa arhitecturala si trecutul istoric al edificiului. Dupa amiaza timp liber pentru vizite individuale in Lisabona (recomandam Oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala (30 €) la Sintra si Cabo da Roca. Incepem vizita in Sintra- cunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuand pana la arhitectura romantica de secol XIX a Palatului Pena, datorita carora zona a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Urmeaza Cabo da Roca- cel mai vestic punct al Europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici. Seara cazare in zona Lisabona.

 

Ziua 2. LISABONA - EVORA - FARO (cca. 360 km)

Mic dejun. Deplasare spre Evora- orasel medieval aflat in patrimoniul UNESCO, adevarat muzeu in aer liber, unde vizitam: Templul Dianei- cel mai mare si bine conservat templu roman din Peninsula Iberica si Catedrala da Sé (sec. XII), exemplu excelent de catedrala fortificata, unde se pastreaza o sculptura a Maicii Domnului insarcinata. Urmeaza Termele romane (sec. II) descoperite sub cladirea Primariei si apeductul- care aducea apa de la 9 km, considerat cel mai mare proiect de inginerie din Peninsula Iberica. Incheiem turul la Capela Oaselor, ce a fost construita din necesitate in sec. XVI, cand cimitirele erau supraaglomerate si oasele au fost asezate respectuos in ciment, in capela care e parte a Bisericii San Francisco. Seara ajungem in zona Algarve, pentru cazare in zona Faro.

 

Ziua 3. FARO - LAGOS - SAGRES - CAPUL ST. VINCENT (cca. 250 km)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala (40 €) la Lagos, Sagres si Capul St Vincent. Incepem vizitele noastre cu un popas la Lagos, principala baza navala a lui Henriques Navigatorul si escala pentru Gil Eanes cand acesta a descoperit in anul 1434 Capul Bojador, considerat la acea vreme extremitatea lumii locuite. In Piata Republicii admiram statuia lui Henrique Navigatorul, apoi vizitam Biserica Sfantului Anton. Continuam cu Sagres, locul in care in secolul XV, dupa cucerirea Ceutei printul Henrique Navigatorul a infiintat Scoala de Navigatie. Ne bucuram din capela Nossa Senhora da Graca de privelistea asupra Fortaretei de sec XIV. La 6 km departare se afla Capul Sf. Vincentiu, cel mai sud vestic punct al continentului. Se spune ca numele provine de la Sfantul Vincentiu martirizat in sec IV in Valencia, trupul acestuia a stat pe nava esuata aici, pazit de corbi, pana in anul 1173, cand a ajuns la Lisabona. Seara cazare in zona Faro.

 

Ziua 4. FARO - OLHAO - TAVIRA - HUELVA - SEVILLA  (cca. 225 km)

Mic dejun. Pornim spre Sevilla- capitala Andaluziei si al 4-lea mare oras al Spaniei. Pe traseu vizitam Olhao, portul din care porneau navele ce faceau legatura cu nordul Africii, Tavira, una dintre cele mai fermecatoare destinatii turistice din Algarve si Huelva, orasul situat langa portul Palos de la Frontera, locul de unde a plecat Cristofor Columb in odiseea sa pentru descoperirea Americii. Principala atractie este Catedrala (sec. XV)- cea mai mare constructie gotica si a 3-a biserica din lume ca marime. Admiram apoi Minareta Giralda (sec XII) si strabatem Bario Santa Cruz (fostul cartier evreiesc) spre Real Alcázar (sec. XIV), dezvoltat pe o veche fortificatie maura de sec. X, care a fost resedinta regilor spanioli timp de 700 de ani. Cazare Sevilla.

 

Ziua 5. SEVILLA - CORDOBA (cca. 280 km)

Mic dejun. Timp liber in Sevilla sau optional (40 €)  ne indreptam spre Cordoba- “Perla Andaluziei”, oras cu mari conotatii culturale si religioase. Incepem turul cu Mezquita-Catedral, “bijuteria Cordobei” una din cele mai mari din lume (173m/ 137m), singura moschee ramasa din timpul dominatiei maure, ce impresioneaza prin numeroase coloane (cca.850) din onix, porfir si marmura, formand un motiv repetitiv de alei ce se intersecteaza asemenea unui coridor de oglinzi, in miljocul caruia se afla Bis. Sf. Fecioare (sec. XVI) in stil renascentist-baroc. In apropiere admiram Podul Roman (sec. I), Alcazar (sec.XIV) resedinta “regilor catolici” Isabela si Ferdinand in timpul campaniei impotriva maurilor din Andaluzia. Strabatem stradutele intortocheate din Juderia (vechiul cartier evreiesc) pana la Plaza del Porto- locul unde Cervantes a scris o parte din faimoasa carte “Don Quijote de la Mancha”. Seara cazare la acelasi hotel din Sevilla.

 

Ziua 6. SEVILLA - MALAGA (cca. 205 km)

Mic dejun. Pornim spre Costa del Sol- una din cele mai populare destinatii turistice din lume, pentru a vizita Malaga, cu Teatrul Roman, Alcazaba, Castello de Gibralfaro, Catedrala  si Marbella, cu ale sale stradute pitoresti, incadrate de cladiri istorice.. Seara cazare Costa del Sol.

 

Ziua 7. MALAGA - GRANADA (cca. 250 km)

Mic dejun. Timp liber in statiune sau optional (40 €) deplasare spre Granada pentru a parcurge pietonal traseul spre Catedrala si Capela Regala (sec. XVI) o combinatie de gotic si renascentist, locul de inmormantare a regilor catolici. Vizitarea complexului Alhambra este optionala (20 €), fara Palatul Nazrid, se incaseaza din agentie la inscriere). Aici admiram vechea fortareata militara Alcazaba, palatul de vara Generalife, Palatul renascentist al lui Carol al V-lea si gradina paradisiaca aflata intre acestea (este inclus biletul de intrare). Seara cazare la acelasi hotel de pe Costa del Sol.

 

Ziua 8. MALAGA - GIBRALTAR (cca. 270 km)

Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel, sau optional (40 €) excursie la Gibraltar- colonie britanica, ce domina stramtoarea care desparte Europa de Africa si face legatura intre Mediterana si Oceanul Atlantic. Cele mai hazlii momente ale excursiei vor fi cele de pe Upper Rock unde vom urca (contra cost) cu microbuzele locale si vom intalni colonia de macaci, iar pentru pasionatii de cumparaturi Gibraltarul este un adevarat paradis fiscal. Seara cazare la acelasi hotel de pe Costa del Sol.

 

Ziua 9. MALAGA - BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata plecare spre aeroport, imbarcare pe zborul de ora 11.00 cu destinatia Bucuresti, unde ajungem la ora locala 15.50.

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Lisabona -Evora -Faro -Lagos -Sagres -Capul St. Vincent -Olhao -Tavira -Huelva -Sevilla -Cordoba -Malaga -Marbela -Gibraltar - Granada -Costa del Sol
Servicii incluse:
- Bilete de avion Bucuresti - Lisabona si Malaga - Bucuresti
- Bagaj de mana de 10 kg
- 8 nopti cazare cu mic dejun hotel 3*
- Transport autocar pe toata durata circuitului
- Vizitele din program
- Ghid de turism
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-Hotel-Aeroport 175 €
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bagaj de cala (tarif se reconfirma in momentul rezervarii)
- Sistem audio ghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1€/zi/persoana


Program Detaliat

Ziua 1. BUCURESTI - LISABONA

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda la ora 5.30 pentru imbarcare pe cursa de ora 7.30, sosire Lisabona 10.00.  Pornim sa descoperim din frumusetea orasului intr-un tur de oras combinat, pietonal si autocar– Parcul Natiunilor, un simbol al orasului modern, aflat in proximitatea Estuarului Tagus, zona transformata la sfarsitul secolului XX, cu ocazia Expozitie Mondiale Expo 98;  Muzeul National al Placilor Ceramice – o bijuterie a orasului, in interior se afla o impresionanta colectie provenind de pe teritoriul portughez, spaniol, italian si indian ( Goa),  Panteonul National, aflat in Biserica Santa Egracia, adaposteste mormintele mai multor presedinti portughezi, al scriitorului Almeida Garett ai al  celei mai faimoase cantarete de Fado – Amalia Rodrigues; Piata Comertlui – construita dupa cutremurul din 1755, cu arcadele sale ample, fatadele galben pal si mozaicurile incantatoare, ce pare inca o poarta de acces spre vechea cetate, asa cum era pe vremuri; Manastirea Ieronimilor (dupa prima comunitate de calugari carora le-a fost incredintata initial manastirea), Manastirea Jeronimos este, fara indoiala, cel mai prestigios locas de cult din Lisabona. Regele Manuel I a fost cel care a comandat construirea sa, lucrarile fiind incheiate in 1502. In prezent manastirea este, alaturi de Turnul Belem, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO (statut pe care il detine din 1983), ceea ce nu este, de fapt, surprinzator, avand in vedere unicitatea sa arhitecturala si trecutul istoric al edificiului. Dupa amiaza timp liber pentru vizite individuale in Lisabona (recomandam Oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala (30 €) la Sintra si Cabo da Roca. Incepem vizita in Sintra- cunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuand pana la arhitectura romantica de secol XIX a Palatului Pena, datorita carora zona a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Urmeaza Cabo da Roca- cel mai vestic punct al Europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici. Seara cazare in zona Lisabona.

 

Ziua 2. LISABONA - EVORA - FARO (cca. 360 km)

Mic dejun. Deplasare spre Evora- orasel medieval aflat in patrimoniul UNESCO, adevarat muzeu in aer liber, unde vizitam: Templul Dianei- cel mai mare si bine conservat templu roman din Peninsula Iberica si Catedrala da Sé (sec. XII), exemplu excelent de catedrala fortificata, unde se pastreaza o sculptura a Maicii Domnului insarcinata. Urmeaza Termele romane (sec. II) descoperite sub cladirea Primariei si apeductul- care aducea apa de la 9 km, considerat cel mai mare proiect de inginerie din Peninsula Iberica. Incheiem turul la Capela Oaselor, ce a fost construita din necesitate in sec. XVI, cand cimitirele erau supraaglomerate si oasele au fost asezate respectuos in ciment, in capela care e parte a Bisericii San Francisco. Seara ajungem in zona Algarve, pentru cazare in zona Faro.

 

Ziua 3. FARO - LAGOS - SAGRES - CAPUL ST. VINCENT (cca. 250 km)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala (40 €) la Lagos, Sagres si Capul St Vincent. Incepem vizitele noastre cu un popas la Lagos, principala baza navala a lui Henriques Navigatorul si escala pentru Gil Eanes cand acesta a descoperit in anul 1434 Capul Bojador, considerat la acea vreme extremitatea lumii locuite. In Piata Republicii admiram statuia lui Henrique Navigatorul, apoi vizitam Biserica Sfantului Anton. Continuam cu Sagres, locul in care in secolul XV, dupa cucerirea Ceutei printul Henrique Navigatorul a infiintat Scoala de Navigatie. Ne bucuram din capela Nossa Senhora da Graca de privelistea asupra Fortaretei de sec XIV. La 6 km departare se afla Capul Sf. Vincentiu, cel mai sud vestic punct al continentului. Se spune ca numele provine de la Sfantul Vincentiu martirizat in sec IV in Valencia, trupul acestuia a stat pe nava esuata aici, pazit de corbi, pana in anul 1173, cand a ajuns la Lisabona. Seara cazare in zona Faro.

 

Ziua 4. FARO - OLHAO - TAVIRA - HUELVA - SEVILLA  (cca. 225 km)

Mic dejun. Pornim spre Sevilla- capitala Andaluziei si al 4-lea mare oras al Spaniei. Pe traseu vizitam Olhao, portul din care porneau navele ce faceau legatura cu nordul Africii, Tavira, una dintre cele mai fermecatoare destinatii turistice din Algarve si Huelva, orasul situat langa portul Palos de la Frontera, locul de unde a plecat Cristofor Columb in odiseea sa pentru descoperirea Americii. Principala atractie este Catedrala (sec. XV)- cea mai mare constructie gotica si a 3-a biserica din lume ca marime. Admiram apoi Minareta Giralda (sec XII) si strabatem Bario Santa Cruz (fostul cartier evreiesc) spre Real Alcázar (sec. XIV), dezvoltat pe o veche fortificatie maura de sec. X, care a fost resedinta regilor spanioli timp de 700 de ani. Cazare Sevilla.

 

Ziua 5. SEVILLA - CORDOBA (cca. 280 km)

Mic dejun. Timp liber in Sevilla sau optional (40 €)  ne indreptam spre Cordoba- “Perla Andaluziei”, oras cu mari conotatii culturale si religioase. Incepem turul cu Mezquita-Catedral, “bijuteria Cordobei” una din cele mai mari din lume (173m/ 137m), singura moschee ramasa din timpul dominatiei maure, ce impresioneaza prin numeroase coloane (cca.850) din onix, porfir si marmura, formand un motiv repetitiv de alei ce se intersecteaza asemenea unui coridor de oglinzi, in miljocul caruia se afla Bis. Sf. Fecioare (sec. XVI) in stil renascentist-baroc. In apropiere admiram Podul Roman (sec. I), Alcazar (sec.XIV) resedinta “regilor catolici” Isabela si Ferdinand in timpul campaniei impotriva maurilor din Andaluzia. Strabatem stradutele intortocheate din Juderia (vechiul cartier evreiesc) pana la Plaza del Porto- locul unde Cervantes a scris o parte din faimoasa carte “Don Quijote de la Mancha”. Seara cazare la acelasi hotel din Sevilla.

 

Ziua 6. SEVILLA - MALAGA (cca. 205 km)

Mic dejun. Pornim spre Costa del Sol- una din cele mai populare destinatii turistice din lume, pentru a vizita Malaga, cu Teatrul Roman, Alcazaba, Castello de Gibralfaro, Catedrala  si Marbella, cu ale sale stradute pitoresti, incadrate de cladiri istorice.. Seara cazare Costa del Sol.

 

Ziua 7. MALAGA - GRANADA (cca. 250 km)

Mic dejun. Timp liber in statiune sau optional (40 €) deplasare spre Granada pentru a parcurge pietonal traseul spre Catedrala si Capela Regala (sec. XVI) o combinatie de gotic si renascentist, locul de inmormantare a regilor catolici. Vizitarea complexului Alhambra este optionala (20 €), fara Palatul Nazrid, se incaseaza din agentie la inscriere). Aici admiram vechea fortareata militara Alcazaba, palatul de vara Generalife, Palatul renascentist al lui Carol al V-lea si gradina paradisiaca aflata intre acestea (este inclus biletul de intrare). Seara cazare la acelasi hotel de pe Costa del Sol.

 

Ziua 8. MALAGA - GIBRALTAR (cca. 270 km)

Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel, sau optional (40 €) excursie la Gibraltar- colonie britanica, ce domina stramtoarea care desparte Europa de Africa si face legatura intre Mediterana si Oceanul Atlantic. Cele mai hazlii momente ale excursiei vor fi cele de pe Upper Rock unde vom urca (contra cost) cu microbuzele locale si vom intalni colonia de macaci, iar pentru pasionatii de cumparaturi Gibraltarul este un adevarat paradis fiscal. Seara cazare la acelasi hotel de pe Costa del Sol.

 

Ziua 9. MALAGA - BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata plecare spre aeroport, imbarcare pe zborul de ora 11.00 cu destinatia Bucuresti, unde ajungem la ora locala 15.50.